Nyt on kulunut puolitoista vuotta siitä tammikuisesta lounaasta. Olin jo etukäteen innostunut Myhin (Mikko Ylihärsilä) ehdotettua tapaamista, jonka tarkoituksena oli pallotella uutta ideaa. Vanhana joukkue- ja koulukaverina tiesin, että hänen persoonallaan, kokemuksellaan ja osaamisellaan luvassa on jotain jo melko pitkälle ajateltua, jossa yhteistyöllä on suuri merkitys. Ja jossa mahdolliset omat edut syntyvät siitä, että kaikki voittavat.

Ennakkotuntemukseni eivät olisi voineet olla enempää oikeassa. Lounaasta alkoi suunnittelutyö, ja saimme täydennettyä tiimin viiden erilaisen osaajan kentälliseksi, jolla Asuntoliiga voi tähdätä korkealle. Idean jalostaminen ja verkkopalvelun rakentaminen vei muiden töiden ohella lopulta tasan vuoden. Asuntoliiga Oy perustettiin heinäkuussa 2019, ja asuntoliiga.fi näki päivänvalon perjantaina 9.7.2020.

Asuntosijoittamisen suosio on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Kaikkiaan Suomessa lasketaan olevan noin 300 000 asuntosijoittajaa, ja sijoittajia on kokeneista konkareista nuoriin aikuisiin, jotka ovat aloittaneet matkan ensimmäisellä asunnolla tai säästävät sitä varten alkupääomaa. Asuntoliigan idea on yksinkertainen mutta samalla kunnianhimoinen: Haluamme luoda yhteisön, joka kokoaa yhteen asuntosijoittamisen parissa toimivat suomalaiset, alalle hyödyllisiä palveluita tuottavat yritykset, sijoittamisen työkalut, tuoreen tiedon sekä kiinnostavia sijoituskohteita. Koimme, että sellainen Suomesta puuttuu ja monipuolisena yhteisönä voimme kehittää asuntosijoitustoimintaa niin että yhteistyöstä syntyvä hyöty valuu laajalle.

Asuntoliiga tarjoilee uutisia, koottua tietoa asuntosijoittamisesta, asuntomarkkinoista ja alueiden kehityksestä, kumppaniverkoston etuineen ja mahdollisuuden päästä kiinni houkutteleviin sijoituskohteisiin eri puolilta Suomea. Yhteisöllinen missio näkyy myös palvelumme maksuttomuudessa: ilmaisella Vapari-jäsenyydellä saa käyttöön koko palvelun tämänhetkisen tarjonnan.

Olemme vasta kuulleet alkuvihellyksen. Palvelu ja kumppaniverkosto täydentyvät ja kehittyvät jatkuvasti. Yksin emme kuitenkaan saa tästä riittävän hyvää vaan teemme sen kumppaneiden ja Asuntoliigan jäsenten kanssa yhdessä. Jatketaan siis juttua!

Tuomas Rauhala
perustajaosakas
artikkelit, uutissisällöt, kumppanuudet, sivuston ylläpito
Asuntoliiga

+358 50 5487976
tuomas.rauhala@asuntoliiga.fi

Share This