UKK

Tutustu vastaamiimme
yleisimpiin kysymyksiin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä (tai ainakin ihan hyödyllisiä)

Haluamme, että saat suurimman mahdollisen hyödyn Avaindata-palvelusta. Lisäämme ja päivitämme tietoa myös saamamme palautteen mukaan, joten ota rohkeasti yhteyttä: tiimi@asuntoliiga.fi

Miten siirryn Avaindataan?

Avaindata-tietopalveluun voi siirtyä kahta reittiä. Voimassa olevan tilauksen mukainen linkki näkyy Asuntoliigan sivuille kirjautuneena Oma tili -sivulla sekä Avaindatan esittelysivun alaosan haitarivalikossa.

Miten Avaindataa käytetään?

Raportin luominen aloitetaan hakemalla kohdealue katuosoitteella, postinumerolla tai karttahaulla. Voit valita kohdealueelle myös vertailualueen, johon avaindata tarjoaa automaattisesti vaihtoehdon. Jättämällä vertailualueen tyhjäksi tarkastelet vain kohdealueesi tietoja.

Raportti latautuu teemoittain järjestetyille välilehdille, joissa tietoja näytetään taulukkoina, listoina ja kuvaajina. Kullekin tietosisällölle on pyritty valitsemaan sopivin esitystapa perustuen pohjadataan kehityksen ja muutoksen todentamiseksi. Yksittäisissä tietosisällöissä on valikoita muun muassa rakennus- ja huoneistotyypin määrittämiseksi.

Miten Avaindata toimii mobiililaitteilla?

Avaindataa ei toistaiseksi ole tehty itsenäiseksi, ladattavaksi sovellukseksi älylaitteille, mutta selainpohjainen sovellus skaalautuu mukavasti päätelaitteen koon mukaan ja toimii myös mobiilissa. Suosittelemme kuitenkin, että parhaan käyttökokemuksen Avaindatasta saa desktop-näkymällä.

Mistä Avaindata hakee tietonsa?

Tällä hetkellä Avaindatan tietolähteitä ovat Tilastokeskus, Suomen Asiakastieto Oy sekä Schibsted Suomi Oy:n Oikotie-palvelu. Avaidatan ohjeissa avataan tarkemmin kunkin tietosisällön lähde ja laskentatapa. Asuntoliigan kumppani, Avaindata-palvelun toteuttanut Robonomist Oy huolehtii tietojen päivittämisestä sekä teknisestä toimivuudesta.

Voinko hyödyntää Avaindatan raportin tietoja omissa esityksissäni?

Raportti sekä sen yksittäisiä sisältöosia on mahdollista tallentaa ja liittää osaksi esimerkiksi esityksiä tai artikkeleita. Tällöin tietolähteenä on mainittava Avaindata sekä alkuperäisen aineiston tuottaja ja päivämäärä – esimerkiksi näin: Lähde: Avaindata/Tilastokeskus 15.6.2022

Tekstimuotoiset taulukot ja listat on mahdollista kopioida suoraan tekstinä. Kuvaajissa on oikeassa yläreunassa työkaluvalikko, josta kuvaajan voi tallentaa png-tiedostona sekä valita kursorille tarkastelunäkymän.

Ota yhteyttä!

 

Mikko Ylihärsilä
toimitusjohtaja
KTM
Mikolla on pitkä kokemus kiinteistö- ja asuntosijoitustoiminnasta eri tehtävissä. Ultra Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja ja perustajaosakas.

050 467 8080
mikko.yliharsila@asuntoliiga.fi
LinkedIn

 

Tuomas Rauhala
viestintä- ja markkinointipäällikkö, asiantuntija
HuK
Tuomaksella on monipuolinen, noin kahdenkymmenen vuoden ura viestinnän, median ja journalismin parissa muun muassa päätoimittajana, viestinnän asiantuntijana ja yrittäjänä. Työskennellyt asumiskysymysten parissa viestintätehtävissä ja seurannut asuntomarkkinoita toimittajana.

050 548 7976
tuomas.rauhala@asuntoliiga.fi
LinkedIn

 

Juha Ylihärsilä
rakennusinsinööri
Juhalla on yli kymmenen vuoden kokemus rakennusalalta muun muassa kustannus- ja urakkalaskennan sekä työnjohdon tehtävissä valtakunnallisissa yrityksissä. Ultra Kiinteistöt Oy:n perustajaosakas.

040 191 2921
juha.yliharsila@asuntoliiga.fi
LinkedIn

 

Hannu Järvimäki
KTM
Hannulla on vaikuttava ura rekrytoinnin, teollisuuden ja turvallisuusalan johto- ja myyntitehtävissä. Tunnetaan myös taidoistaan lihanvalmistuksen parissa Pihvifriikki-kanavallaan.

050 367 0862
hannu.jarvimaki@asuntoliiga.fi
LinkedIn

**

Asuntoliiga Oy
3013193-3

Kalevankatu 10
60100 Seinäjoki

etunimi.sukunimi@asuntoliiga.fi
tiimi@asuntoliiga.fi

Share This